Refit grote motorsailor

Deze eigenaar heeft een comfortabele motorsailor gekocht die wat meer dan gemiddelde liefde nodig had;

Het geheel stalen schip had veel plekken waar behoorlijk roest op zichtbare en helaas ook vele slecht zichtbare plekken voorkwam. Ook was het teakdek in erg slechte staat en omdat eronder ook veel roest voorkwam is het teakdek ook verwijderd. Verder komt er een RVS boegspriet op met een  nieuwe rolfok installatie en nieuwe genua. De bestaande rolfok wordt een kotterrolfok. Dan moet ook nog het interieur eraan geloven, een nieuwe badkamer, nieuwe gasinstallatie volgens de huidige richtlijnen, Ook veel houtwerk in het interieur heeft sporen van vroegere lekkages en moet vervangen worden. Als kers op het toetje wordt er bedrading vernieuwd en komt er ook nog veel nieuwe apparatuur in.  Bekijk en volg de onderstaande fotosessie van deze reuzeklus.

Het schip bij binnenkomst, helaas ziet het er beter uit dan het daadwerkelijk is

 

 

SDC15164

Er worden mallen gemaakt voor de boegspriet en het schip wordt afgetuigd en gaat het de hal in. De volledige inventaris gaat eruit en wordt in grote kisten opgeslagen.

Dan kunnen de werkzaamheden beginnen, allereerst het teakdek eraf slopen

SDC15321 SDC15353 SDC15453 SDC15327 SDC15366

Daarna naar de straler, daar wordt het volledige onderwaterschip, alle slechte plekken op de romp en het gehele dek gestraald.

SDC15527

De slechte plekken in de boeg worden er geheel uit gehaald en weer dicht gelast met nieuw plaatmateriaal en intussen zijn we ook bezig met een naaldhamer in het interieur om alle roestplekken daar ook te verwijderen

Daarna weer opbouwen met nieuwe lagen ter voorkoming van roest in de toekomst

SDC15665 SDC15513 SDC15568

Hier hebben de verschansingen en opbouw inmiddels een nieuwe witte verflaag gekregen

SDC15685 SDC15687 SDC15668

De komende week gaat de romp ook gespoten worden en daarna gaat het nieuwe teakdek er op.

 

Nog maar een paar weken totdat het nieuwe seizoen begint en dan moet alles klaar zijn, dus we moeten snel door!

Volg dit project hier door regelmatig de nieuwe foto’s te bekijken.

 

 

Mocht u zelf ook plannen hebben om een schip te kopen wat veel “liefde” nodig heeft?

Neem dan contact met ons op 0227 544545 of op info@klerkyachtservice.nl, wij staan u graag met raad en daad te woord en kunnen altijd een offerte uitbrengen voor alle werkzaamheden zodat u een idee krijgt van de te verwachten kosten met zo’n project. 

Schepen die veel achterstallig onderhoud nodig hebben worden vaak erg goedkoop aangeboden en het grote voordeel is dat u een dergelijk schip dan volledig volgens uw eigen wensen kunt laten verbouwen en vaak komt het totaalplaatje dan goedkoper uit dan als u een ander “duurder” schip had gekocht.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Het is niet mogelijk om een reactie achter te laten.